Lauantaina harkkasin treeniringin radan keskimmäistä osiota. Tooosi tehokasta treeniä meille: ihan mieletöntä, miten monta erilaista ohjausvaihtoehtoa voi tehdä muutaman esteen mittaisella ratapätkällä . Juuh, ei vain ole tullut mieleenkään tämmöistä treenata itekseni aiemmin. Siis vain kokeilla ja opettaa koiralle erilaisia ohjauksia ja samalla saada itsellekin varmuutta, esim että kahden hypyn välisen kuvion voi tehdä jopa 7-8 eri tavalla ja koira lukee ja kulkee mukana kuin unelma (ja kaikki tuntui jopa toimivan minunkin päässäni, hih). Tuli ihan semmoinen tunne kuin hmm... miten sitä nyt kuvaisi: "kuin olisi kerännyt avaimia taskuun erilaisia lukkoja varten". No sitähän se todellisuudessa kai onkin, koira osaa lukea ohjaustani ja itse osaan valita parhaan ohjausvaihtoehdon erilaisiin tilanteisiin radoilla! Nyt taas tuli mahtava tunne siitä, että kova pohjatyö tuottaa hedelmää; sen päälle on hyvä rakentaa - mitä vain. Sama tunne tuli jo aiemmin, kun ahkera keppien treenaus kesällä alkoi kantaa loppuvuodesta hedelmää!

Treenattiin myös 90 asteen avokulmaa kepeille ja siihen erilaisia ohjausvaihtoehtoja. Vain kerran tai kaksi epäonnistuttiin, kun vedin liian pitkään ja Flii kaarsi sisään väärältä puolelta. Lähetys ja jyrkkä leikkaus toimi siis ihan sikasiististi! Myös poispäinkäännös keppien viimeisestä välistä 180 astetta taaksepäin toimi ekan kerran epäröinnin jälkeen niin hyvin.

Täytyy sanoa, että kyllä jäi hyvä mieli. Liipu on jo aika taitava ja minäkin osasin pysyä tarpeeksi kaukana esteistä luottaen sen osaamiseen!