Neljän viikon kesäloma alkaa olla lopuillaan. Maanantaina alkaa arki ja aikaiset herätykset kuorsaa.gif...

Vietimme viime viikonloppuna oikein luksusaikaa Fliin kanssa ihan kahdestaan länderileirillä Virroilla. Mukana oli yli 50 kaksjalkaista ja varmaan saman verran ländereitä (oli mukana muutama vääränrotuinenkin...). Treenasimme aksaa ja PK-jälkeä (siis lähinnä makkararuutua :ö), juoksimme kilpaa, osallistuimme menestyksekkäästi leirinäytelmään ja grillasimme makkaroita (tai meille grillattiin). Minä myös saunoin, uin ja nautin mahtavasta samanmielisestä seurasta ja siitä, että kaikki oli valmiina. Ihan luksusta oli majoitusolosuhteet ("leireilystä" ei oikein voi puhua kun mökissä taulu-TV ja tiskikone!) ja tietty sää: vaikka oli luvattu pieniä ukkoja taivaalta, saimme vain auringonpaistetta!! Kiitos järjestäjille, viikonloppu meni nopsaan, ehkä ensi vuonnakin taas olemme mukana.

Koko loma on muutoinkin kulunut kuin siivillä: ollaan mökkeilty ja tehty paljon piha-agia, löhötty hellepäivinä ja tehty rästihommia sisällä sadepäivinä (siis minä olen tehnyt...). Kentällekin ollaan pari kertaa päästy treenaamaan. Fliillä on edelleen tehotreeni keppien kanssa: kesäkuussa aloitettiin ihan alusta koko homma, kun en halunnut kädessä vietävää koiraa kepeillä. Olin jo aiemmin keväällä ostanut Nooralta pleksiset ohjurit, mutta vasta Janitan yksärin jälkeen tajusin mitä niiden kanssa pitää tehdä tok.gif. Aloitettiin siis remmissä ja namikupilla + avustajalla. Ensin kuusi vinokeppiä sitten kahdeksan, kymmenen ja lopulta kaikki kaksitoista ja sitten lopulta kepit oikeaan asentoonsa laitettuna. Ohjurit kahdessa viimeisessä välissä molemmissa päissä. Ja WAU, homma toimii!! Flii osaa jo etsiä oikean sisäänmenokulman lähes aina ja pujottelee vauhdikkaasti. Nyt sitten vain piiiiitkämielisyyttä, eikä turhaa ahnehtimista...Hiljaa hyvää tulee. Nyt ohjurit kulkee autossa mukana kenttätreeniinkin.

Kontaktitreeneissä olen myös ottanut uudelleen avustajan (lue: Jasmina) kehiin: A mennään remmissä, jotta lähtee vasta käskystä eikä ekasta kehusta! Toimii tietty, mutta ei vielä ilman avustajaa. Mitään loikkia nappula ei toki ota, mutta ei tee oikeata, haluamani kaltaista 2 on 2 off -kontaktiakaan. Vauhti on kuitenkin kova koko kontaktin mitalla, myös keinulla. Kiitos siitä ns ärsytysreenin: koirulia pidellään kiinni ja ärsytetään "mene A, missä A" käskyllä eikä päästetä heti menemään... toimii! Omassa ohjauksessani on vielä toooosi paljon korjaamista. Flii lukee hyvin liikkeitä, mutta ohjaan yhä "Roosa-ohjauksella", enkä kerro ajoissa juttuja, anna tilaa yms yms. Ja koska nappula ei lue vielä itse esteitä, tulee kysymyksiä ja sitä myötä käteen riekkumista, auts. Pelkäänkin jo, että saan samanlaisen vastakkaisen käden ohjaus-syndrooman, joka erään hyvin tuntemani länderin ohjaajallakin oli joskus menneisyydessä, kun koiruus kävi kuumana ja käsille... vislaa.gif

Syyskauden treenejä, ja eritoten Jaakon kursseja odottelenkin jo kovin, koska kaipa se kisaura on korkattava vielä tämän vuoden puolella. Ehkäpä lokakuussa, kuka tietää. Paljon on vielä tehtävää ennen ekaa virallista...

Huomenna lauantaina mennään kentälle tekemään jotain pientä ja sunnuntaina sitten Takkujen kisoihin Jasminalle KeMaksi. Siinä se loman viimeinen viikonloppu sitten kuluukin mukavasti!

Tässä vielä pari otosta kesän riennoista Tammelan Liesjärveltä:1805978.jpg

1805979.jpg

1805982.jpg

1805985.jpg