Typerää aloittaa taas kirjoitus samoilla fraaseilla, mutta aika menee kuin Pendolino. No Pendolinossa sitä useina päivinä viikossa istunkin, jollen sitten InterCity-junassa... Menneellä viikolla tosin en kertaakaan. kun maanantaiaamuna myöhästyin junasta ja tiistaina olikin suuntana Siuntio, johon oli bussikyyti. Tulevalla viikolla saan nauttia Turun toimistosta vain maanantaina, jokaisena muuna aamuna kutsuu Espoo, ei kivaa.

Keskiviikkoaamuksi olin varannut Roosalle eläinlääkäriajan Mysselle pienen silmäkulmassa olevan kasvaimen poistamista varten. Samalla otettiin takajalan irtonainen "luomi" pois. Kaikki meni hyvin paitsi, että rouva oli aika surkea, kun piti pitää koppaa päässä. Antibioottia silmätippana menee nyt viikon ajan ja vähän Rimadyliäkin olen antanut särkyyn. Nyt sunnuntaina on jo ihan ookoo eikä huido silmää tassulla.

Keskiviikon Jaakon treenit menivät hyvin: tuntui jo oikeesti makeelta mennä Liipukan kanssa. Lähtöä oltiin treenattu ohjeiden mukaan pelkkänä suullisena kutsuna ilman mun liikkumista tai käden heilautusta, ja nyt saatiin näyttää Jaakolle, miten hienosti se toimi, jees Way Too Happy . Kepit ei tällä radalla oikein onnistuneet, kun Flii ei vielä kestä irtoamista siellä lopussa; sain kotiläksyksi harjoitella palkan heittämistä keppien eteen, nythän palkkaan revityslelulla kädestä. Flii lähtee kepeille ärsytyslähtönä edestäni tosi rohkeasti ja siitä saatiin kehuja! Hyvät treenit kaikkiaansa, vaikka niinhän ne Jaakon reenit on aina!

Torstaina vein taas koko revohkan kentälle kun koulutin, mutta nyt ei kukaan päässyt tekemään mitään; yhdistin vain iltalenkin kentälle. Meillä oli teemana sylikäännös, poispäinkäännös ja takaaleikkaus. Kiva kattoo miten oikeesti nuo oikeassa kohdin tehnyt jutut toimivat. Koko kouluturyhmäni alkaa nyt olla koossa, ensi torstaina tulee viimoset uudet: espves Pinja ja pyrpai Muska.

ATT:n syksyn epävirallisten kisojen Taikaa Tassuissa sarja lähti käyntiin perjantaina. Mentiin Fliin kanssa medimölliradalle. Arvoin vähän sen ja avoimen välillä, koska näin jo alkuunsa, että möllirata oli kokonaan suoraa juoksua. Päätin kuitenkin tehä sen ja olla sitten tuloskopissa töissä avoimen ajan. Ihan hyvä päätös, sillä avoinkin rata oli helppo juoksurata... Sama siis kummalla juoksin ja mölleissä sai juosta vähän lyhyemmänvislaa.gif pätkän. Lähtö onnistui just niinkuin piti: Flii lähti "tule"-sanasta ja minä pysyin paikallani käsi alhaalla kunnes lapsi jo liikkui. Jees. Aa sujui hienosti, 2-2 oli hyvä. Sitten hyppyjen kautta putkeen, hyvin irtosi. Sen jälkeen hypyn kautta puomille. Liipukka tuli takaani sata lasissa ja oli jo alastulolla kun minä vasta ehdin ylösmenolle.. Nooh, tietty sen pitää kattoo että mihin se äippä oikein jäi ja astui alas sivulta. Oli kyllä jo kontaktilla, mutta pysähdyksestä ei tietoakaan.. Juuh, näitä taaksejättäytymisiä on siis ruvettava treenaamaan, ihan pakko, koska niitä tulee ja varsinkin 1-luokan juoksuradoilla! Ja siis koska neiti oli puomin jälkeen mun edessä ja meinas sotkeutua jalkoihini, ei seuraavalle hypylle menosta tahtonut tulla mitään. Jatkettiin kuitenkin hyvin putkeen ja parin hypyn kautta uudelleen aalle, jossa kontaktilla jostain syystä katso mun kättäni (!!) ja hyppäsi suoraan seuraavan esteen siivekettä päin. Siiveke oli siis nurin ja eikös aktiivinen rimannostaja jo juossut sitä korjaamaan ja esti siten meidän suorittamasta sitä heti uudelleen!! Palkkasinkin siinä jo sitten ootellessani, että koska päästään jatkamaan maaliin saakkaschok.gif . Kymppi tuli ja aikaa palo ratahenkilön vuoksi, mutta eipä se mitään haitannut, harmitti vain kun Flii ei saanut heti tehdä hyppyä uudelleen. Onneksi ei tuntunut mitenkään pelästyneen.

1887756.jpg

Jaa, niin sitten vielä tuo otsikon viimeinen ELL-käynti: Lauantaina lähdin koirien kanssa lenkille. Cee ja Flii riekkuivat tapansa mukaan vapaana juostessaan ja kotiin päin tullessa Flii kyllästyi Chilin ikuiseen paimennukseen: lapsi (vaikka tavis onkin) sanoi emolleen takaisin ja siitähän Cee kimpaantui. Pelkkää kovaa ääntähän se yleensä on ja lopettivat nytkin hetikohta, mutta tällä kertaa Fliin kulmuri osui ja veti parin sentin pituisen haavan Chilin kylkeen. Ensin se ei näyttänyt mitenkään pahalta, ei edes oikein vuotanut verta. Kyljen iho on kuitenkin aina sen verran pinkee (ainakin siis Ceellä on, olispa mullakin!), että haavan reunat olivat hyvinkin erillään toisistaan. Ihan siisti viilto! Meillä oli tuuria ja oma klinikka päivysti. Cee sai pari tikkiä ja antibioottikuurin, joten illan Rauman kisat (olisivat tietty muutenkin jääneet väliin) ja ATT:nkin ensi viikonlopun kisat jäävät nyt väliin varoajan takia surku.gif.

Nyt Chilissä alkaa olla jo pitelemistä ettei riekkuisi. Pari päivää täytyy ainakin YRITTÄÄ pitää sen meno rauhallisena. Oli muuten aika metkaa eilen huomata miten syvällä agility on sen pienessä päässä: Cee oli vielä ihan tokkurassa eikä oikein edes pysynyt pystyssä, mutta kun kannoin pissalle ja siinä sattui olemaan aksahyppy vieressä, niin eikös sellainen tahaton hallitsematon ponkaisu sitä kohti!!

Treenaamiseen vielä sen verran, että tänään otettiin yksi hallittu liike eteenpäin keppien reenaamisessa: Poistin ekan välin ohjurin kokonaan ja JEE, hyvin lapsi löysi oikean keppivälin vauhdista ja ilman apujaSpinning. Mutta en ahnehdi en, otin vielä sylkkäristä kepeille menoa umpikulmasta ja sekin onnistui yli odotusten. Kyllä tästä vielä hyvä tulee... Nyt alkaa avokulman treenaus.

Huomenna jatkuu Janitan ketteryyskurssi. Noloa myöntää, mutten ole harjoitellut askeleita yhtään! Eilen piti, mutta ei onnistunut, kun en muistanut puoliakaan kuvioiden nimistä, treenaa siinä sittentok.gif