Eipä ollut menestyksekäs meidän 2009 kisa-aloitus: molemmilta ihan helpohkoilta Saviojan radoilta hyllyt kotiin.

Ensimmäisellä radalla Flii karkasi selkäni takaa hakemaan A:n kontaktia vaikka olin ohjaavinani sitä keinulle . Ei käväissyt mielessänikään moinen harhakuvio. Hypyillä 11, 12 ja 13 olin valmistautunut tekemään twistin jotta saan hyppysuunnan oikeaksi hypylle 13: melkein onnistuinkin siinä... Putken 14 pää oli oikeasti hieman eri kulmassa eikä ollut noin tyrkyllä, noilla kohdin moni hyllytteli. Multa ei asennetta enää oikein löytynyt selän taakse menon jälkeen, mutta kauniit kontaktit otettiin joka kohdassa. Myös lähtö ja kepit sujuivat hyvin.

Toisen radan alussa oli auttamattomasti myöhässä, kun vastaanotin Fliitä hypyn 2 takaa. Aloitin kääntämisen vasta kun koira oli hypyn päällä...Ihan kuin en olisi koskaan reenannut tätä! Myöhästyminen aiheutti sen, ettei lapsi tiennyt mihin oltiin menossa ja valui pitkälle. Jouduin siis heittämään koiran edestäni hypylle 3, ja takaaleikkasin sitten: just joo, ei hyvä vaihtoehto. Liipu löysi kuitenkin kepit itsenäisesti (jee, keppien sisään menoja ei olla siis turhaan reenattu!) ja pujotteli taas niin hyvin. Olin suunnitellut nyt vedättäväni kepit ihan loppuun, etten ottaisi sivuaskelta TSAUn kisan tapaan. Vaikka nyt kyllä ollaan treenattu tätäkin, mutta en vielä luota. Valssia taas en aikonut tehdä (valssi tähän olisi PITÄNYT tehdä), koska pelkäsin pyörittäväni koiran A:lle... No juu, Flii lukitsi putken väärän pään ja luikahti sinne vaikka kuinka vedin ja kutsuin. Sen jälkeen vielä yritin tehdä kunnolla loppuun, mutta tsemppiä ei löytynyt. Kunnon lentokeinun (luuli keinua puomiksi) jälkeen koira kainaloon ja pois!

Jotta silleen. Jälkeenpäin tuntui, etten ole koskaan Jaakolla käynytkään ja missä on ne hyvät onnistumisen tunteet? Nyt yön yli nukkuneena kuitenkin on jo taas parempi mieli ja huomenna päästään treenaamaankin. Ajattelin rakentaa nuo samat kohdat missä meni vikaan ja kokeilla eri ohjausvaihtoehtoja.

Hyvinkään Koiraurheilukeskus oli mulle jotenkin pettymys. Hyvä alusta ja lämpö oli tietty ok, ja paljon tilaa yleisölle ja jopa koirien häkkialue oli mahtava juttu, kun ulkona oli pakkasta yli 20C. Mutta jotenkin olin ajatellut, että puitteet ja aluekin olisivat olleet jollain tapaa siistimpiä, nyt esim vessat eivät toimineet lainkaan. No, ehkä olin luullut näkeväni uuden, puhtaan ATT-areenan veroisen hallin ...