Nooh, oli niillä Marjo Heinon tuomaroimalla kahdella 1-luokan radalla ihan normi määrä esteitä - jopa pöytäkin! - me ei Fliin kanssa kuitenkaan tehty kuin vain esteet, jotka olivat ennen ensimmäistä kontaktiestettä .. Joo, päätöstä piti laittaa käytäntöön jo heti tänään ja sehän olikin kai aika odotettua, loikat ja läpitulot kisoissa ovat olleet niin yleisiä viime aikoina, että mihinkäs ne siitä hetkessä muuttuisi.

Ekan radan puomille pääsin edistämään paljon - ehkä liikaakin, ei voi tietää kun kukaan ei kuvannut - joten olin kaukana alastulosta sekä sivusuunnassa että edessä. Flii tuli jostain syystä hitaammin kuin ennen, mutta sillä ei ollut aikomustakaan pysähtyä, vaikka toimin mielestäni aivan samoin liikkein ja käskyin kuin treeneissä. Ei muuta kuin näkemiin ja pois. Vähän tuomari katsoi pitkään, kun en jatkanut... Jotenkin tuntuu, että tuomareilla on sellainen käsitys, että 1-luokkalaisten pitäisi tehdä rata loppuun kävi miten vain, sillä tämä oli toinen kerta, kun tuomari pyörittelee päätään keskeytykselle. Kai se on jokaisen oma asia miten monta estettä tekee..

Toisella radalla A nökötti ekana kontaktina. Hyvällä vauhdilla sinne ja löysin oman paikkani, käsi näyttönä ja käsky: ei niin mitään tehoa vaan läpijuoksu. Tässä tilanteessa olisi pitänyt murista, sen verran törkeää Fliin käytös oli. Käännyin kuitenkin vain eleettömästi pois. Pahaksi onneksi en ottanut koiraaa tiukasti mukaani vaan se pääsi palkkaamaan itseään menemällä kontaktille uudestaan! Ei hyvä, tuo pitää muistaa seuraavalla kerralla.

Kummallista, nyt kun olin vakaasti etukäteen päättänyt miten teen kontaktitilanteessa, harmitusta ei ole lähes ollenkaan! Ihan rauhallinen olo ja kotimatkalla suunnittelin jo huomista kontaktihäiriötreeniä pallonheitolla.

Marjo Heinon radat olivat kivoja, varsinkin tuo jälkimmäinen olisi ollut kiva tehdä loppuun saakka. Siinä sai vähän tehdä käännöksiä ja haltuunottoja jne. Näissä kisoissa koirien osaamistaso ei päätä huimannut, tosi moni näytti siltä ettei montaa kertaa oltu esteitä nähty . No jokainen päättää itse milloin kisansa aloittaa. Toki hyviä suorituksia ja radanpätkiä nähtiin monta, Miian ja Ansan meno oli hyvää yhteistyötä ekalla radalla ja Terhin Ziki meni ihan tosi hienosti, vaikka muutama virhe tulikin.