Niin, taas ne haettiin.
Mentiin kaksi Huittisten agirataa. Keinu on tuottanut meille ennenkin Hyvinkään Koiraurheilukeskuksessa järjestetyissä kisoissa ongelmia. Se on siellä vain niin jotenkin massiivinen ja raskas, lieneekö kalibroitukaan kilon punnuksella oikein... Ei vainenkaan - toki varmaan on ihan sääntöjen mukainen ja kaikenlaiset keinut pitäisi osata, mutta me ei vaan osata! No, viime kerran keinuvirheen muistaen otin lämppäreillä vain keinua ja Liipu ei jotenkaan tullut kertaakaan kunnolla alas? En tiedä paineistuiko tuosta, mutta kisaradalla hyppäsi ennen keskikohtaa pois.. Se rata meni sitten siihen: en saanut enää otetta ohjaukseen ja koira kävi ylikuumana ja riekkui minkä kerkesi. Tultiin lopulta pois.
Ratakuva

Toisella radalla oli vain yksi kinkkinen paikka: kepeille mentiin alun täydestä vauhdista avokulmasta ilman, että nopeaa koiraa olisi mitenkään ehtinyt auttamaan ja puolen metrin päässä kutsui... puuuutkkkiiiii. Ratakuvassa paikka ei näytä niin pahalta, mutta todellisuudessa ainakin medeillä putken suu oli jonkin verran lähempänä keppeja. Keskityin niin omaan liikkeeseeni ja ehtimiseeni, etten varmaan edes missään vaiheessa käskyttänyt keppejä, vaan otin koiraa vain tiukasti "tähän näin". Ja sinne putkeenhan se sujahti! Korjasin sitten ja loppurata olikin ihan nätti, tosin vein laiskasti puomille. Tehtiin hyvä puomin alastulo loppuun.

Jos jotain treenattavaa taas näistäkin kisoista haluaa napata, niin ilman muuta puomin kontakti kun jään taakse. Ja se keinu myös. Keppien avoakin pitäisi vahvistaa ja nimenomaan sanallista käskyä.

Nämä taisivat olla meidän viimeiset kisat joksikin aikaa. Nytt ootellaan juoksua ja sitten katsotaan, jos astutus onnistuu jne. Yksi nolla uupuu arvokisoista, mutta eiköhän se tule jos on tullakseen. Eikä SM-kisaan ole mitenkään realistista aikataulullisesti edes keritäkään, MM-karsintaan ehkä sitten jos...