Tein taas saman virheen kuin monesti aiemminkin: olin vastaavana koetoimitsijana aamun ja kisasin itse iltapäivällä. Se ei ole ollut - eikä ole edelleenkään - hyvä idea! Olin jo niin väsynyt ekan kisan lähestyessä, että mietinkin josko menen lainkaan, menin sitten kuitenkin.

Eka rata oli hyppäri. Yhteiskäsialaa Luomalan ja Berglundin. Toisena esteenä olleelta renkaalta käännyttiin jyrkästi, asetuin ihan renkaan taakse (ihmisnuolen tapaan), mutta olisi pitänyt olla vielä lähempänä.. Flii valui. Saatoin sitten seuraavalle hypylle liikaa (perisyntini yhä, ei osaavaa koiraa tarvitse saatella tai vielä kädessä). Tästä johtuen olinkin sitten rutkasti jo myöhässä. Seuraavassa kohdassa tuli rima. Jaakotukseen keskityin ja teinkin sen nyt hutiloimatta, hyvin toimi. Putkelle ohjaukseen olisi pitänyt olla näyttö päällä pidempään, mutta ajatukseni olivat jo kepeillä... Lopussa sitten vielä myöhässä lisää ja koira esteen ohi. Onneksi koutsi oli paikalla ja sain palautteen välittömästi. Hyviäkin paloja oli joo, mutta ajoitus tökki ja pahasti.

Agirata oli tekninen ja kiva. Lopun muuri-hyppy -yhdistelmään ei kyllä ollut oikein hyviä eväitä. Ohjaukseni huonontui huomattavasti kepeille menon virheestä: olin auttamassa, mutta en antanutkaan tarpeeksi tilaa ja Flii kiersi väärin. Puomin kontakti suht hyvä ja myös sen jälkeinen hyppykuvio. Aalta tultaessa sössin hyppyneliön täysin: edistin liikaa takaaleikkauksessa ja sain onkia koiraa seuraavalle hypylle. Siinä sitten otettiin yksi ylimääräinenkin hyppy. Lopun kuvion tein täysin suunnittelemattomalla tavalla tuon alla olevan hyllyn takia. Nyt pitää tsempata ohjausta: rata jatkuu vaikka virhe alla olisikin!

Toisella agiradalla esteet lähes samoilla paikoilla ja siispä nyt lähtö aiheutti miettimistä: sivusuunnassa eteenpäin lähetystä ollaan treenattu menestyksekkäästi, mutta nytpä se ei onnannut! Ei kuitenkaan kieltoa eikä edes kellon käynnistystä, mutta en asetellut uudelleen vaan mentiin vauhdista. Virheettä se kohta. AIka hyvä niisto-persjättö ja takaa leikaten aalle. Hyvä kontakti ja sain aikaa oikein asettua valssaamaan hyppyjen väliin. Sen jälkeen oli meille aina niin petollinen putki, jonka väärä pää tyrkyllä. Ajattelin nyt taas vain vetäväni koiraa (sehän ei ennenkään ole onnistunut...hyvä minä), mutta Flii ei tullut mukaan. Tyhmä valssi olisi ollut tähän paljon parempi vaihtoehto! Loppurata ok.

Molemmilla agiradoilla aan kontakti oli super. Puomilla jää 10 senttiä 2on2offista. Ottaa sen kyllä kun pyydän, mutta ei siis tule vauhdilla maahan saakka ;=(. Tätä on jatkunut nyt Janakkalasta saakka, siellä tuomari tuli niiiiin lähelle ja Liipu panikoi. Ei kun treeniä, ja  nimenomaan häiriötreeniä edelleen!

Tämän päivän radat olivat haasteellisiä nopeille koirille. Kyläkisat kun olivat, niin huippusuorituksia nähtiin kyllä makseissa, mutta eipä juuri muissa luokissa ...

 Kuvat: MIkael MIld